Ποιο άβατο;

  Το κουτί της Πανδώρας έχει ανοίξει. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιβιώνουν οι πρόσφυγες είναι γνωστές. Τα εργασιακά κεκτημένα έχουν καταργηθεί, ενώ η κοινωνία αδυνατεί να καλύψει τις βασικές καθημερινές ανάγκες της. Μεγαλομαφιόζοι και έμποροι ναρκωτικών παίρνουν τηλεοπτικές άδειες «ξεπλένοντας» την εικόνα τους. Ταυτόχρονα, η φύση λεηλατείται στο βωμό του κεφαλαίου με το πρόσχημα της ανάπτυξης. Η ιστορία όμως χρειάζεται κακό. Ο κύριος Μητσοτάκης δεν τον αναγνώρισε στο πρόσωπο των σκοταδιστών του ISIS, των αφεντικών, των Μαρινάκιδων και της λοιπής συνομοταξίας τους. Ο κύριος Μητσοτάκης εθελοτυφλεί και ψάχνει αποδιοπομπαίο τράγο. Ο ακροδεξιός κύκλος του και οι μεγαλοβιομήχανοι φίλοι του φαίνεται ότι του υπέδειξαν το «άβατο» των Εξαρχείων…

  Μα ποιο άβατο; Τα Εξάρχεια, αναμφισβήτητα , αποτελούν ρήγμα ελευθερίας στον σημερινό αστικό ιστό. Τα Εξάρχεια χαρακτηρίζονται από το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης και αντίστασης που συνοδεύεται με εκατοντάδες ανοικτές δομές και συλλογικότητες που μπορεί οποιοσδήποτε να συμμετέχει. Τα Εξάρχεια κύριε Μητσοτάκη  αμύνονται ενάντια σε κάθε φασίστα, ρατσιστή και έμπορο ναρκωτικών. Μήπως νιώθετε κάτι από αυτά? Είναι το τελευταίο οχυρό ενάντια στην υπερεμπορευματικοποίηση της Αθήνας, είναι οι  ανήσυχες νέες και νέοι, είναι οι προβολές ταινιών στο πάρκο Ναυαρίνου και οι βραδινές βόλτες στο λόφο του Στρέφη. Είναι η τελευταία γειτονιά της Αθήνας.

Ναι, τα Εξάρχεια ενοχλούν. Ενοχλούν βουλευτές που άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με μια «πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή», που συντέλεσαν στην κατάπτωση της κοινωνίας. Ενοχλούν τηλεπερσόνες που κυκλοφορούσαν με τσεκούρια στο κέντρο της Αθήνας, ανθρώπους γραφικούς, μιζαδόρους, ανθρώπους που εναντιώθηκαν σε κάθε αγώνα για το ελεύθερο, δημόσιο και κοινωνικό. Ενοχλούν κυβερνήσεις, που στήνουν φράχτες, αφήνουν το ΝΑΤΟ και την FRONTEX να αλωνίζουν στο Αιγαίο, κλείνουν καταλήψεις στέγης και διώκουν αλληλέγγυους και μετανάστες. Οι εξουσιαστές δεν χάνουν την ευκαιρία να στοχοποιήσουν με κάθε μέσο οποιονδήποτε σηκώνει κεφάλι, δίνοντας το θάρρος σε παρακρατικούς να δράσουν. Το κράτος και τα σκυλιά του μας δείχνουν τα δόντια τους.

Εμείς λοιπόν, καλούμαστε να εναντιωθούμε στις απειλές τους και να υπερασπιστούμε τον ελεύθερο δημόσιο χώρο αμφισβητώντας το κράτος και τους μηχανισμούς του. Καλούμε την κοινωνία να έρθει η ίδια σε επαφή με τον «κόσμο» των Εξαρχείων και να απορρίψει κάθε δημαγωγική και ψηφοθηρική προπαγάνδα.

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

(ανοιχτή συνέλευση κάθε Πέμπτη στις 19:00 στον ΕΚΧ Αλιμούρα, Γιοσέφ Ελιγιά 20)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *