Οι κοινωνικοί και οικολογικοί αγώνες δεν φιμώνονται!

limniΑνακοίνωση συμπαράστασης στον Μίλτο Μπούκα που στοχοποιείται για τη δράση των πολιτών υπέρ της προστασίας της λίμνης Παμβώτιδας

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον συμπολίτη μας, μέλος των Οικολόγων Πρασίνων, Μίλτο Μπούκα εναντίον του οποίου κατατέθηκε αγωγή από την επιτροπή διοργάνωσης των πανευρωπαϊκών αγώνων θαλάσσιου σκι στη λίμνη των Ιωαννίνων, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Με την αγωγή του ζητείται το ποσό των 100.000 ευρώ ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση. Στους ενάγοντες μεταξύ άλλων η κα Χαρίση, πρόεδρος Ομίλου Θαλάσσιου Σκι «Παμβώτις» και σύζυγος του δημάρχου Ιωαννιτών, Φ. Φίλιου. Ως γνωστόν, η κατασκευή της πίστας θαλασσίου σκι πίσω από το ανάχωμα Αμφιθέας, σε περιοχή ζωτικής σημασίας για το οικοσύστημα της Παμβώτιδας, αποτέλεσε μνημείο αδιαφάνειας, παραβίασης περιβαλλοντικών όρων, αυθαιρεσίας και απόδειξη του «τσαμπουκά» της τοπικής εξουσίας.
Όπως η προηγούμενη δημοτική αρχή πρωταγωνίστησε σε υποθέσεις αυθαιρεσίας (γκαράζ, Ξενία, Όαση, ΚΤΕΛ, Κ. Μεσσαρέ), έτσι και η τωρινή, που φορά την προβιά του «προοδευτικού», λεηλατεί τη φύση στο όνομα της «ανάπτυξης».
Ο Μ. Μπούκας, μαζί με άλλους συμπολίτες, εξέφρασαν ΔΗΜΟΣΙΩΣ τις αντιρρήσεις τους απέναντι στο συντελούμενο έγκλημα σε βάρος της λίμνης, πράττοντας το αυτονόητο για κάθε πολίτη: την αντίσταση στα σχέδια της τοπικής ολιγαρχίας να μετατρέψει την πόλη σε πεδίο ασυδοσίας και κερδοσκοπίας.
Οι κοινωνικοί και οικολογικοί αγώνες δεν φιμώνονται!

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, Γιάννενα, Δεκέμβριος 2013
xeironomiagiannena@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *