Παρέμβαση αλληλεγγύης για Σπ. Στρατούλη στη νομαρχία

strattΠαρέμβαση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σπ. Στρατούλη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 30 Δεκεμβρίου 2013 στα Γιάννενα από την Χειρονομία Αντιεξιουσιαστική Κίνηση.

Για δυο ώρες από 7 ως 9 απόγευμα στηθηκε μικροφωνική στη νομαρχία (κεντρική πλατεία), ανέβηκε πανό αλληλεγγύης στον αγώνα του και τον αγώνα των κρατουμένων, μοιράστηκε κείμενο. Καλή η ανταπόκριση του κόσμου.

από το κείμενο:

‘Απέναντι στο Στρατούλη, απέναντι σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο πίσω ή έξω από τα κάγκελα, η κρατική εξουσία, αδιαφορώντας για την όποια κοινωνική νομιμοποίηση, λειτουργεί εκδικητικά και με απόλυτη αδιαφάνεια. Ανακαλύπτει υπόπτους και κατασκευάζει ενόχους είτε με την ένταξή τους σε κάποια «εγκληματική οργάνωση» (κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, Στρατούλης) είτε με την ποινικοποίηση της ιδεολογίας και των κοινωνικών τους σχέσεων (Θεοφίλου, Σίψας).

Ο δίκαιος αγώνας του Σπύρου Στρατούλη είναι και δικός μας αγώνας. Είναι μια μάχη για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγώνων μέσα κι έξω από τις φυλακές. Μια κραυγή για δικαιοσύνη και ισότητα.

Να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά του να του χορηγηθεί ξανά το δικαίωμα σε ολιγοήμερες άδειες και να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία που του καταλογίζεται.

ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΡΙΟ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *