Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Ιωαννίνων

eraaΠαραμονή Πρωτοχρονιάς 2014, η δικομματική συγκυβέρνηση ολοκλήρωσε το έργο του θερινού πραξικοπηματικού κλεισίματος της ΕΡΤ, ρίχνοντας τον πομπό αναμετάδοσης του ραδιοφώνου της ΕΡΑ στα Γιάννενα. Αναμενόμενη εξέλιξη αφού το πρόγραμμα που παράγει από τις 14 Ιουνίου 2013 η απελευθερωμένη ΕΡΑ ενοχλεί τα κομματικά ‘παπαγαλάκια’, την περιφερειακή αρχή, την κεντρική, μνημονιακή εξουσία.
Μαθημένοι στην εποχή του στρατιωτικού γραφείου λογοκρισίας και την εποχή του Μαρούδα, οι κομματικοί εγκάθετοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αφού ‘μάσησαν’ παχυλούς μισθούς από τα γραφεία τύπου των δημοσίων υπηρεσιών, συνεχίζουν τη δουλειά τους: λειτουργούν ως εντολοδόχοι της νέας εποχής.
Κάθε φωνή αντίστασης στη λεηλασία της φύσης και της ζωής, μικρή ή μεγάλη, πρέπει να παταχτεί.
Οι συχνότητες που αποτελούν δημόσια περιουσία πρέπει να ελεγχθούν για να επιβληθεί η απαραίτητη συναίνεση στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.
Το 2013 ήταν μία κρίσιμη χρονιά για τη δημοσιογραφία και τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Αυτοί που προσπάθησαν να φιμώσουν το Indymedia και το Ράδιο Ένταση είναι οι ίδιοι που έκλεισαν την ΕΡΤ. Είναι εκείνοι που λασπολογούν και απειλούν εναντίον όποιων μέσων ερευνούν κι αποκαλύπτουν τις υπόγειες διαδρομές επιχειρηματικής-κομματικής-τραπεζικής εξουσίας.
Μέσα σε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση, άνθρωποι με αξιοπρέπεια επέλεξαν να προχωρήσουν σε αυτοδιαχείριση της ΕΡΤ, άνθρωποι επιλέγουν να στήσουν συνεργατικά μέσα ενημέρωσης-αντιπληροφόρησης, δείχνοντας ότι γεννιέται ένα νέο μοντέλο δημοσιογραφίας χωρίς αφεντικά.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Ιωαννίνων
Η ελεύθερη πληροφόρηση είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό
Μίντια με την κοινωνία, όχι το κεφάλαιο και την εξουσία

Χειρονομία-Αντιεξουσιαστική Κίνηση , Γιάννενα, Ιανουάριος 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *