ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

Στις 07-10-2016 στα Γιάννενα δικαζόταν η υπόθεση της σύλληψης συντρόφου στις  6 Απριλίου του 2015 έξω από την κατάληψη Acta et Verba στην οδό Κουρεμένου 5. Τότε οι μπάτσοι είχαν επιτεθεί στους ανθρώπους της κατάληψης και σε αλληλέγγυους με σκοπό να επιστρέψουν τα πράγματα στην προ της κατάληψης εποχή, δηλαδή στην ερημοποίηση και στο στοίχειωμα.

Την ημέρα της δίκης έξω από το δικαστικό μέγαρο είχε μαζευτεί  αρκετός αλληλέγγυος κόσμος με σκοπό να υπερασπιστεί τις καταλήψεις  και τα πολιτικά κεκτημένα που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια στην πόλη των Ιωαννίνων.  Η αστυνομία είχε γεμίσει ασφυκτικά το κτίριο από νωρίς, δημιουργώντας ένα κλίμα τρομοκρατίας που δε βλέπουμε στα Γιάννενα ούτε σε υποθέσεις ναρκωτικών. Όταν ο αλληλέγγυος κόσμος άρχισε να μπαίνει στο κτίριο με σκοπό να παρακολουθήσει τη διαδικασία και να δείξει την αλληλεγγύη του, οι μπάτσοι «έκοψαν» την είσοδο, χωρίς να έχουν τη νομιμοποίηση να το κάνουν και χωρίς να έχουν ειδοποιήσει κανέναν. Επιχείρησαν με ιδιαίτερα εριστικό τρόπο να ελέγξουν τσάντες για να διασφαλίσουν ότι δε θα ανοίξει στην αίθουσα πανό (!), πράγμα που προκάλεσε την αγανάκτηση του κόσμου και κατέληξε σε σύγκρουση στην είσοδο του κτιρίου. Για να εκδικηθούν την παρουσία του κόσμου εκεί, επιτέθηκαν σ’ αυτούς που βρίσκονταν απ’ έξω με γκλοπ  και κλωτσιές, τραυματίζοντας μια κοπέλα στο κεφάλι σπρώχνωντάς την απ’ τις σκάλες και συνέλαβαν και δύο συντρόφους που είχαν περάσει ήδη την είσοδο. Ο ένας σύντροφος αντιμετωπίζει την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης και ο δεύτερος αντίσταση κατά της αρχής, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης προς αστυνομικό όργανο και απείθια επειδή αρνήθηκε να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες.

Γίνεται φανερό πως ο κρατικός ολοκληρωτισμός δε χάνει ευκαιρία να επιτεθεί και να καταστείλει, τον κόσμο της αλληλεγγύης και της αντίστασης.  Χρόνια τώρα, το δόγμα μηδενικής ανοχής απέναντι σε ανθρώπους που αντιστέκονται και αμφισβητούν τα θεμέλια αυτού του σάπιου συστήματος, καλά κρατεί. Ξεχνάνε, όμως πως  ο κόσμος των κινημάτων δε φοβάται την καταστολή και τις επιθέσεις του κράτους και του παρακράτους, των φασιστών κάθε είδους. Έχει αντιμετωπίσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια και μπορεί να συνεχίσει να βγαίνει αλώβητος και πιο δυνατός εάν στηρίζεται στην αγωνιστικότητα, στην αλληλεγγύη και στο δίκαιο των αιτημάτων του.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 07-10

ΟΛΕΣ-ΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 10-11-2016

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ – ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

(ανοιχτή συνέλευση κάθε Πέμπτη στις 19:00 στον ΕΚΧ Αλιμούρα, Γιοσέφ Ελιγιά 20)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *