ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ­ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜBΡΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.

x

Η Αστυνομία εχθές, 17 Νοέμβρη, στα Γιάννενα επιδίωξε με πρωτοφανή προκλητικότητα να γίνουν συγκρούσεις, προσαγωγές και συλλήψεις, προφανώς με σαφείς εντολές και σχεδιασμό. Συνεπείς προς την γενικότερη κατασταλτική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που επιτίθεται με πρωτοφανή βία στο κοινωνικό κίνημα, εξυπηρετώντας ανερυθρίαστα τα συμφέροντα των εταιρειών, αλλά και στις ντόπιες αρχές (Δήμος, Περιφέρεια) που ζητούν να καταλάβουν και ξεπουλήσουν το δημόσιο χώρο.

Το κορδόνι μπάτσων γύρω από την Περιφέρεια, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον τόπο όπου πάντοτε καταλήγουν οι πορείες, ήταν εκεί ακριβώς για να προκαλέσει εντύπωση κυριαρχίας και τσαμπουκά, όπως εξάλλου και η γενικότερη αστυνομοκρατία στην πόλη των τελευταίων ημερών. Οι μπάτσοι κατέλαβαν το δημόσιο χώρο για να δείξουν πως ανήκει στο Κράτος.

Έμπρακτα, η κοινωνία, οι διαδηλωτές, το αμφισβήτησαν αυτό, αρνήθηκαν την παρουσία του Κράτους στο δημόσιο χώρο.

Να σημειωθεί ότι αίτημα όλης της πορείας ήταν να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από το χώρο της Νομαρχίας όπου καταλήγουν όλες οι πορείες.

Όπως είναι φυσικό για τα Γιάννενα των κοινωνικών αγώνων, η παρουσία των ΜΑΤ δεν έγινε ανεκτή από τους διαδηλωτές και οι μπάτσοι εκμεταλλεύτηκαν έναν τυχαίο τραυματισμό για να επιτεθούν. Η επίθεσή τους, με κρότου-λάμψης, δακρυγόνα και γκλόμπς αποκρούστηκε καταρχάς από τους αποφασισμένους διαδηλωτές των αριστερών και αντιεξουσιαστικών μπλοκ και τα μπλοκ υποχώρησαν συντεταγμένα. Το μένος της αστυνομίας εξαπολύθηκε ύστερα στον ιστό της πόλης με δεκάδες αδιάκριτες προσαγωγές περαστικών και βιαιοπραγίες, εκ των οποίων δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις.  Ακόμα  εκπρόσωποι σωματείων που πήγαν να ελέγξουν την κατάσταση των προσαχθέντων δεχτήκαν απρόκλητη επίθεση των οργάνων «ασφαλείας» .Περίσσιο το θράσος των κατασταλτικών οργάνων.

Από πού αντλούν αυτό το θράσος;

Προφανώς από τις πλάτες της Δημοτικής Αρχής του Θωμά Μπέγκα και της Περιφερειακής Αρχής του Αλέξανδρου Καρχιμάνη, που σαν πασάδες θέλουν να κρατήσουν τα Γιάννενα πίσω από τη γυάλινη βιτρίνα της «κανονικότητας». Αλλά και από την κυβερνητική πολιτική της καταστολής σε όλα τα επίπεδα, η οποία επιτίθεται στους πολίτες, ενώ διορίζει καλοθελητές σαν τον Σταθάκη για να επιβληθούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών, όπως η El Dorado Gold, καταστρέφοντας τον τόπο και το μέλλον.

Η πολιτική της κανονικότητας είναι πολιτική εκτροπή, όταν ‘κανονικότητα’ ονομάζεται η βαρβαρότητα.

Ντροπή σε όλους τους πολιτικούς ιθύνοντες, που έβγαλαν χωρίς λόγο τα ΜΑΤ απέναντι στην κοινωνία. Όπως και χθες, έτσι και αύριο, δεν θα καταφέρουν να τρομοκρατήσουν κανέναν.

Τα Γιάννενα δεν είναι περιουσία τους, είναι ο δημόσιος χώρος που πρέπει να απελευθερωθεί από Κράτος και Κεφάλαιο. Σε αυτό τον αγώνα ενωνόμαστε με όλους τους εξεγερμένους, ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα.
– ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ.

– ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.

– ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ – ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

xb

xa 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *