ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Στις 6 Νοεμβρίου, ένας εργάτης της γενικής μεταλλευτικής και μεταλλουργικής εταιρίας ΛΑΡΚΟ, πατέρας τριών παιδιών, σκοτώθηκε εντός του εργοστασίου στη Λάρυμνα Φθιώτιδας εν ώρα εργασίας. Παρά το γεγονός ότι παρόμοιο με το μοιραίο γεγονός, συνέβη και δύο μέρες πριν, το οποίο κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι. Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι καταγγέλουν χρόνια τώρα την έλλειψη ασφάλειας για τους ίδιους. Παρά το γεγονός ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχουν συμβεί ατυχήματα, αλλά και πολλές φορές έχουν σκοτωθεί εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Επομένως, πρόκειται για τυχαίο γεγονός; Όχι. Πρόκειται για εργατική δολοφονία, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές.

Μεγαλομέτοχοι της ΛΑΡΚΟ είναι το ΤΑΙΠΕΔ, η Εθνική Τράπεζα και η ΔΕΗ, δηλαδή το Κράτος με κάποιους από τους σημαντικότερους οργανισμούς του. Παρά τα κροκοδείλια δάκρυά τους και τα συλληπητήρια στην οικογένεια του δολοφονημένου εργάτη, η αλήθεια είναι αρκετά απλή. Οι πραγματικοί υπαίτιοι για το θάνατό του είναι αυτοί, είναι το Κράτος και το Κεφάλαιο, οι οποίοι αυγατίζουν τα κέρδη τους στις πλάτες των εργαζομένων. Με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και με τη λογική του ελάχιστου κόστους και του μέγιστου κέρδους, αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως αριθμούς, οι οποίοι παράγουν γι’ αυτούς σε συνθήκες ακραίας επισφάλειας. Οι εργαζόμενοι (εργάτες, ντελιβεράδες, οδοκαθαριστές κλπ) σκοτώνονται γιατί δεν τους παρέχονται τα αναγκαία, γιατί δουλεύουν σε συνθήκες υψηλής πίεσης και χωρίς φυσικά να λαμβάνονται μέτρα προστασίας, γιατί κοστίζουν. Και το ρίσκο σε ανθρώπινες ζωές προσφέρει μεγαλύτερο όφελος στις τσέπες των ισχυρών.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, κάναμε παρέμβαση στην κεντρική Εθνική Τράπεζα των Ιωαννίνων με πανό, τρικάκια και συνθήματα, μαζί με την ΕΣΕ Ιωαννίνων και αλληλέγγυους-ες, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και στην οικογένεια του νεκρού εργάτη, δείχνοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν σιωπούν, που καταδεικνύουν τους πραγματικούς υπαίτιους της ανθρώπινης δυστυχίας και εκμετάλλευσης. Οργανωνόμαστε και αντιστεκόμαστε απέναντι στην κρατική και εργοδοτική αυθαιρεσία. Ο κόσμος της αλληλεγγύης θα νικήσει…

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ – ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

(Συνέλευση κάθε Πέμπτη στις 7 μμ, στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Αλιμούρα)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *