ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Εφτά χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα το διακύβευμα της ήττας του φασισμού εντός της ελληνικής κοινωνίας παραμένει επίκαιρο παρά ποτέ. Η δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στην τελική ευθεία και η καταδίκη της, που θα βάλει και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του ναζιστικού μορφώματος, θα σημαίνει μία από τις μεγαλύτερες νίκες του μεταπολιτευτικού αντιφασιστικού κινήματος. Η σημασία της δίκης της Χρυσής Αυγής παραμένει αναντίρρητα τεράστια, ωστόσο η καταδίκη της δεν αποτελεί το τέλος του δρόμου. Κάθε άλλο.

Οι παραφυάδες της Χ.Α. που ξεπήδησαν μαζί με τα μεγαλοστελέχη που εγκατέλειψαν όπως-όπως το βυθιζόμενο πλοίο, παραμένουν εδώ, έτοιμες να εκμεταλλευτούν και να κεφαλαιοποιήσουν την συνεχιζόμενη συντηρητική στροφή της ελληνικής κοινωνίας. Ακόμη και – θεωρητικά – γραφικές περιπτώσεις όπως του Βελόπουλου, κατέχουν δημόσιο βήμα, το οποίο εκμεταλλεύονται για να ρίξουν νερό στον μύλο της μισαλλοδοξίας που πρώτη η ίδια η παρούσα κυβέρνηση τροφοδότησε και εκμεταλλεύτηκε για να ανέλθει στην εξουσία.

Ως προς αυτό το σημείο ο (Έλληνας ΓΤΠ) Ηλίας Κασιδιάρης, υπήρξε αφοπλιστικά ειλικρινής, ομολογώντας πως η ΝΔ εφαρμόζει το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής. Από την φλεγόμενη Μόρια μέχρι τις εξώσεις προσφύγων, την πλατεία Βικτωρίας και τον Έβρο, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αντικρύζουν το πραγματικό πρόσωπο του ελληνικού κράτους, μακριά από μασκαράτες και ευφυολογήματα περί «ελληνικής φιλοξενίας» που επιφυλάσσονται μονάχα σε τουρίστες και «επενδυτές».

Η σημερινή μας «φιλελεύθερη» κυβέρνηση δεν περιορίζεται όμως στο προσφυγικό, καθώς αρχής γενομένης του «Μακεδονικού» εξακολουθεί να υποθάλπει και να τροφοδοτεί τα πλέον ταπεινά και σκοταδιστικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας. Από την Παιδεία όπου θετικές και ανθρωπιστικές επιστήμες υποχωρούν χάριν των ..θρησκευτικών μέχρι την γελοία στάση της απέναντι στην εκκλησία καθ’ όλη την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού. Κι αν σήμερα οι χθεσινοί Μακεδονομάχοι καίνε μάσκες στο Σύνταγμα δεν ξεμακραίνουν από τις αγκάλες της κυβερνητικής παράταξης. Και αυτοί οι όχλοι έχουν αποδειχθεί πολύ πιο αποτελεσματικοί ακόμη κι από τα ΜΑΤ όταν το κράτος τους υποδείξει πειστικά έναν εσωτερικό εχθρό: προσφυγόπουλα που ζητάνε απλώς να πάνε σχολείο, μετανάστες εργάτες που ζουν σε άθλιες συνθήκες, κινήματα και καταλήψεις που τολμούν να αμφισβητούν το εθνικό αφήγημα.

Ο εσωτερικός εχθρός όμως δεν αρκεί. Η ΝΔ, σεβόμενη την πολύχρονη παράδοση των ανέξοδων παληκαρισμών της εγχώριας δεξιάς, δεν έχει κανένα πρόβλημα να σύρει την χώρα στους διακρατικούς ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, τάζοντας ΑΟΖ και υδρογονάνθρακες, την ίδια ώρα που η μισή σχεδόν επικράτεια έχει παραδοθεί βορά στις ορέξεις ενεργειακών κολοσσών, με έργα εξορύξεων και φαραωνικών έργων ΑΠΕ να βρίσκονται εν εξελίξει σε απειράριθμες περιοχές, χωρίς κανένα απολύτως όφελος για τις τοπικές κοινωνίες.

Απέναντι στα φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας εμείς απαντούμε με αλληλεγγύη σε όλους όσους οι ζωές τους δεν λογίζονται ως τέτοιες και διατρανώνουμε την άρνηση μας να πετάξουμε τις ζωές μας στο όνομα οποιασδήποτε πατρίδας, να σκοτώσουμε και να σκοτωθούμε για τις ΑΟΖ και τα συμφέροντα μιας χούφτας πετρελαιάδων. Για μία κοινωνία χειραφετημένη, ελευθερίας και ισότητας. Για τον Παύλο και όλους όσους στάθηκαν και αντιμετώπισαν το κτήνος του φασισμού.

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΣΤΙΣ 18/9, 19.00, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *