Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΧΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ!

12650906_830655497078250_8710674424787441936_n (1)Τρία οικόπεδα- φιλέτα στην πλατεία Δημήτρη Χατζή, στους Αμπελόκηπους στα Ιωάννινα, ξεπουλά η συγκυβέρνηση Συριζα-Ανελλ, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, του Ταμείου που έχει αναλάβει να ιδιωτικοποιήσει τη δημόσια περιουσία. Πρόκειται για θέμα ζωτικής σημασίας για το οικιστικό και κοινωνικό μέλλον της συνοικίας, που έχει την τύχη να διαθέτει τη μεγαλύτερη σε έκταση πλατεία της πόλης. Μιας πλατείας που είναι απαραίτητο να διαμορφωθεί ώστε να εξυπηρετεί ελεύθερα, χωρίς αντίτιμο τις καθημερινές, συλλογικές ανάγκες αναψυχής, επικοινωνίας όλων των πολιτών.

Εάν τα τρία οικόπεδα (δυο από αυτά επάνω στην πλατεία) πωληθούν, η πλατεία Χατζή θα συρρικνωθεί και κινδυνεύει να περικυκλωθεί από εμπορικά μεγαθήρια του τσιμέντου, της εργολαβικής αρπαχτής, του mall.
Το καλοκαίρι του 2014, πριν καταλάβει την εξουσία, βουλευτές και στελέχη του τοπικού Συριζα προωτοστατούσαν στις αντιδράσεις ώστε να μην εκποιηθούν τα τρία οικόπεδα. Η σημερινή τους συγκαταβατική σιωπή δεν είναι μόνον απόδειξη της ανακολουθίας- είναι η περίτρανη απόδειξη ότι τα ΄κινήματα΄που από τα πάνω φτιάχνονται στα κομματικά γραφεία, στοχεύουν στην αρπαγή της ψήφου, όχι στην βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, όχι στην υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών.
Αντίθετη στην εκποίηση των τριών οικοπέδων δηλώνει και η δημοτική αρχή των Ιωαννίνων, λησμονώντας πως πρόκειται για την ίδια αρχή που νοίκιασε, όπως οι προηγούμενοι, το κεντρικό φιλέτο της ΟΑΣΗΣ σε ιδιώτη για τα επόμενα εννιά χρόνια, σιωπά στη συστηματική εκμετάλλευση του παλιού ΞΕΝΙΑ και του πάρκου Κουραμπά από τον επιδοτούμενο «ευεργέτη», παζαρεύει το οικολογικό μέλλον της λίμνης και της πόλης με τους μεγαλοξενοδόχους και τα τουριστικά γραφεία των golf και του σταβλισμένου τουρισμού.
Αρμόδιοι να απαντήσουν για το μέλλον των τριών οικοπέδων, το παρόν και το μέλλον της πλατείας Χατζή, είναι οι ίδιοι οι δημότες.

Τι θέλουμε; Μια εμπορευματική πόλη, κομματιασμένη και ιδιωτικοποιημένη ή μια πόλη της ελευθερίας, της συλλογικής απόφασης, της δημοκρατίας, της οικολογικής ισορροπίας;
Το μέλλον μας δεν μπορεί να ανατίθεται στους «ειδικούς» και τεχνοκράτες, τους θεσμούς της αντιπροσώπευσης, τα κόμματα, τις παρατάξεις των οικονομικών συμφερόντων, τους βουλευτές, την ασύδοτη αγορά.
Μια ανοιχτή αμεσοδημοκρατική λαϊκή συνέλευση θα μπορούσε να είναι η αρχή!

Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Γιάννενα, Φεβρουάριος 2016
www.ak2003.gr
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ, ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΣΤΟΝ εκχ «ΑΛΙΜΟΥΡΑ» (Γιοσέφ Ελιγιά 20)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *