Κάλεσμα στην Αντιφασιστική Πορεία / 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα | 18/9/19 – 6μ.μ. – Περιφέρεια Ιωαννίνων

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2013, ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Ο δολοφόνος σκοτώνει τον Φύσσα μέσα στη μέση του δρόμου, χωρίς να διστάσει ούτε μία στιγμή, προστατευμένος από το τάγμα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης και την αστυνομία. Είναι η περίοδος που η Χρυσή Αυγή είναι στην ακμή της, που απολαμβάνει την συγκάλυψη και την υποστήριξη κράτους και ΜΜΕ, η εποχή που αλωνίζει ελεύθερα γεμίζοντας τους δρόμους και τις γειτονιές μας με μίσος και με αίμα.

Το αντιφασιστικό κίνημα στάθηκε από την πρώτη ημέρα εμφάνισης της Χρυσής Αυγής στο ύψος των περιστάσεων. Οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες, στάθηκαν όρθιοι απέναντι στους ναζί, αντιμετωπίζοντας τους κατά πρόσωπο, παλεύοντας για την αποκάλυψη των εγκλημάτων τους, μη αφήνοντας τους σπιθαμή δημόσιου χώρου.

Έξι χρόνια μετά, ο αγώνας όλων αυτών των ανθρώπων έχει αποτέλεσμα. Με τη δίκη να οδεύει πια προς το τέλος της, η Χρυσή Αυγή είναι υπό διάλυση. Η δράση του κινήματος ώθησε και την υπόλοιπη κοινωνία να δει το πραγματικό πρόσωπο του κτήνους και πίεσε το κράτος να άρει τελικά την προστασία του. Η Χρυσή Αυγή χωρίς πια καμία στήριξη παραπαίει, τα γραφεία της κλείνουν το ένα μετά το άλλο και τα στελέχη της λιποψυχούν, «καρφώνοντας» μέσα στις δικαστικές αίθουσες ο ένας τον άλλο, απαρνούμενοι τα άρρωστα «ιδανικά» τους. Αποδεικνύοντας μας ότι είναι τόσο δειλοί και μικροί όσο πιστεύαμε.

Ωστόσο, η διάλυση της Χρυσής Αυγής, η ήττα της στις εκλογές, ο πανικός των μελών της δεν πρέπει να μας κάνουν να εφησυχάσουμε. Οι ξενοφοβικές και γενικότερα ακροδεξιές αντιλήψεις είναι ακόμα εκεί, διαχέονται σε άλλα κόμματα, εκφράζονται και είναι ανησυχητικά παρούσες. Τα τάγματα εφόδου μπορεί να μην δρουν πια, όμως το μισαλλόδοξο δηλητήριο που μπορεί να τα ξαναδημιουργήσει είναι ακόμα εδώ.

Για τον λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε χρόνια τώρα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο δρόμο, όρθιοι απέναντι στους φασίστες, κάθε στιγμή. Θα συνεχίσουμε μέχρι να καταφέρουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία ελεύθερη, χωρίς φόβο, ίσοι ανάμεσα σε ίσους. Θα συνεχίσουμε για όλους τους νεκρούς μας. Για όλους εμάς και τις ζωές μας.

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9, 6μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ – ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *