Για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στα Γιάννενα

Γνωρίζαμε ασφαλώς πως στην Ήπειρο ο μισάνθρωπος, λαϊκίστικος, ξενοφοβικός και εθνικιστικός λόγος εκφράζεται κυρίως μέσα από κυρίαρχους θεσμούς (Περιφέρεια, Δήμοι, Εκκλησία). Μετά τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση των Ιωαννίνων στο ελληνικό κράτος (21.2.2013), μάθαμε πως ένας εκ των θεσμών αυτών (Περιφέρεια) ανέλαβε και τη νομιμοποίηση της κοινοβουλευτικής εκδοχής των εγχώριων νεοναζί με την επίσημη πρόσκληση που απηύθυνε προς την Χ.Α.
Να φανταστούμε μήπως το τοπικό πολιτικό σύστημα αναμένει ανταπόδοση των υπηρεσιών αυτών για να καταστείλει οποιαδήποτε κοινωνική αντίσταση εκδηλώνεται ενάντια στη λεηλασία της φύσης και της ζωής ;
Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης σεβάστηκε το πρωτόκολλο (που άλλες φορές το γράφει στα παλιά του τα παπούτσια, αλλά αυτό είναι μία άλλη συζήτηση) , ωστόσο, δεν σεβάστηκε τη Μνήμη και την Ιστορία της Ηπείρου. Τους Λιγκιάδες, τη Μουσιωτίτσα, το Κομμένο, το Κεφαλόβρυσο.
Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, συναίνεσε σιωπηλά στην παρουσία της συμμορίας, αποδεικνύοντας πως είναι πολύ λίγος για να υπερασπιστεί εμπράκτως τη μνήμη των Εβραίων Γιαννιωτών που εξοντώθηκαν στην Κατοχή (Μάρτης 1944).
Θα είμαστε οι τελευταίοι που θα υπερασπιστούμε έναν μιλιταριστικό θεσμό όπως οι παρελάσεις. Ο θεσμός αυτός που συντηρείται για να διαφημίσει τους εθνικούς μύθους, αποτέλεσε το ιδανικό θερμοκήπιο για την παρουσία της ακροδεξιάς η οποία μπορεί να καμώνεται πως παραβρέθηκε σε μία τελετή την οποία επέβαλε ένας από τους ιδεολογικούς της προγόνους (ναι, για τον Μεταξά και τη δικτατορία του μιλάμε).
Η θαλπωρή της παρέλασης συνοδεύτηκε από την «αγκαλιά» των δεκάδων αστυνομικών δυνάμεων που περικύκλωσαν την πόλη των Ιωαννίνων για να προστατεύσουν την πολιτική ελίτ, αποδεικνύοντας, ότι ,100 χρόνια μετά, τα σύνορα και οι δυνάστες άλλαξαν , αλλά η βαρβαρότητα του Κράτους παραμένει . Και θα αυξάνεται όσο η κοινωνία επιμένει να πράττει και να σκέφτεται ελεύθερα ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό, όσο αντιδρά στην απενοχοποίηση της ακραίας εκδοχής του καθεστώτος (όπως είναι η Χ.Α.).
Ο μισάνθρωπος λόγος, η αποθράσυνση των δυνάμεων καταστολής θα αποκρουστούν: από τα κοινωνικά κινήματα και τα δημοκρατικά ένστικτα της κοινωνίας.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!
Χειρονομία-Αντιεξουσιαστική Κίνηση, Φεβρουάριος 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *