ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ, ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗΣ

timthumb_1_1Στις 12 Μαΐου, ακόμα μία εκ των δεκάδων οροθετικών που είχαν τότε διαπομπευτεί, έχασε τη ζωή της. Πρόκειται για την Μαρία Κουλουριώτη,32 ετών, μητέρα ενός παιδιού. Η μητέρα της αναφέρει:
“Έγινε πια κι αυτό και τώρα ο κύριος Λοβέρδος μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Η κοινωνία σχεδόν καθάρισε από αυτές τις κοπέλες κι αυτό το φρόντισε ο ίδιος.

Εξευτέλισαν το παιδί μου, ήρθαν στο χωριό και το ΚΕΕΛΠΝΟ εξέτασε το εγγόνι μου μέσα στο σχολείο, μας εκθέσανε όλους, μας ξεφτίλισαν. Πήγαν τα κορίτσια στο υπόγειο της Γ’ πτέρυγας του Κορυδαλλού αντί να τα φροντίσουν στα νοσοκομεία. Τους πέταγαν το φαγητό από τα κάγκελα και εκείνα την ίδια ώρα κατάπιναν μπαταρίες. Δημόσια μας εξευτελίσανε και τώρα εγώ δημόσια ανταποδίδω λίγο πριν θάψω την κόρη μου ότι μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχος ο Ανδρέας Λοβέρδος. Και αυτό το λέω κι εγώ η μητέρα της, δημόσια, με το όνομά μου. Ευμορφία Κουλουριώτη”.
Ο κατάπτυστος κώδικας υγειονομικής διάταξης περι οροθετικών καταργείται το 2015 . Ο ίδιος νόμος είχε περάσει λίγο πριν τις εκλογές του 2012 και βασιζόταν σε αναγκαστικό Νόμο του 1940 περι ελεγχου επικίνδυνων ατόμων που κάνουν ενδοφλέβια χρήση ουσιών.
Ας θυμηθούμε :
Στις 30 Μαΐου του 2014 η Κατερίνα, μία εκ των οροθετικών που είχαν διαπομπευτεί από τον Ανδρέα Λοβέρδο και την κυβέρνηση είχε φύγει από τη ζωή. Στο τελευταίο της σημείωμα ανέφερε: “Είμαι μια από τις 27 τοξικοεξαρτημένες οροθετικές γυναίκες που διαπομπευθήκαμε το 2012, μας υποχρέωσαν σε λήψη αίματος για τεστ HIV/AIDS, και στη συνέχεια μας φυλάκισαν για διάστημα έως ένα χρόνο, με την κατηγορία της πορνείας και της “βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης” στους υποτιθέμενους πελάτες μας. Η κατηγορία της πορνείας δεν αποδείχθηκε, και στη δίκη δύο από εμάς στις 4/4/2014 ενάντια στο ελληνικό κράτος για παράνομη φυλάκιση, κερδίσαμε αποζημίωση ύψους …10 ευρώ την ημέρα. Η βλάβη που μας έγινε θα κυνηγάει αιώνια εμάς και τα παιδιά μας”.
Η κατάργηση ωστόσο της διάταξης δεν πρόσφερε πλέον τίποτα στα θύματα της καταστολής που είχαν ήδη δεχτεί την διαπόμπευση.
Η βαρβαρότητα στο όνομα της υγειονομικής πολιτικής είχε ξεπεράσει κάθε όριο με εκατοντάδες προσαγωγές εκδιδομένων γυναικών και μεταφορά τους για αναγκαστικές εξετάσεις, παρεμβαίνοντας με κάθε τρόπο στην προσωπική τους ζωή και στην ελευθερία τους και εξευτελίζοντας τες. Τα πρωτοσέλιδα και τα τηλεοπτικά κανάλια λειτούργησαν ακριβώς όπως έπρεπε, δακτυλοδεικτώντας, σπέρνοντας τον τρόμο και προάγοντας κοινωνικό ρατσισμό.
Οι έννοιες της καθαρής κοινωνίας συνταιριάζουν με φασιστικές αντιλήψεις και η ιατρικοποίηση που παρατηρείται σήμερα είναι προσπάθεια και προιόν της εκάστοτε εξουσίας να απομονώσει και να εξοντώσει ηθικά και σωματικά ομάδες και άτομα που θεωρεί επικίνδυνα, μιάσματα και για οποιοδήποτε λόγο την προσβάλουν ή προσβάλουν τις «ηθικες αξιες» της. Η αλλιώς να βρει έναν αποδιοπομπαίο τράγο. Δεν είναι ανάλογη σε ένα βαθμό και η κατάσταση των προσφύγων σήμερα;
Δεν είναι ανάλογες οι απειλές του ρατσιστικού ΚΕΕΛΠΝΟ για το κλείσιμο καταλήψεων στέγης προσφύγων με τη δικαιολογία ότι αποτελούν εστίες μόλυνσης;

– ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ
-ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ «ΝΟΜΟΥΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ Κ ΕΥΤΑΞΙΑ.
-Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
-ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Χειρονομία – Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *