Ανακοίνωση Χειρονομίας για τον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη

b2ap3_thumbnail_20131216-121610 (1)Ο 41χρονος Σπύρος Στρατούλης, κρατούμενος στις φυλακές της Λάρισας, βρίσκεται από τις 11 Νοεμβρίου 2013 σε απεργία πείνας. Εναντιώνεται με αυτόν τον τρόπο, με το ίδιο του το σώμα, στις κρατικές μεθοδεύσεις και την άδικη εμπλοκή του στην υπόθεση της κατά φαντασίαν εγκληματικής οργάνωσης «στέκια θεσσαλονίκης» (που έχει ως συνέπεια τη στέρηση αδειών που λάμβανε εδώ και δύο χρόνια. Χαρακτηριστικό της σε βάρος του σκευωρίας και της ποινικοποίησης των φιλικών και κοινωνικών σχέσεων είναι ότι οι εναντίον του κατηγορίες βασίζονται σε μια τηλεφωνική συνομιλία που είχε με αλληλέγγυους κατά τη διάρκεια προηγούμενης άδειας του. Όλα αυτά μόλις ένα χρόνο πριν την αποφυλάκισή του.
Ο Σπύρος απαιτεί την απαλλαγή του από τις κατηγόριες και αγωνίζεται με αξιοπρέπεια. Ο αγώνας αυτός μάλιστα τον χαρακτηρίζει τα τελευταία 20 χρόνια που βρίσκεται στα σύγχρονα κολαστήρια συμμόρφωσης του ελληνικού κράτους(βλ. σωφρονιστικό κατάστημα Σταυρακίου).
Πάντα στο πλευρό των αδύναμων πρωτοστάτησε στους αγώνες των κρατουμένων για βασικά δικαιώματα και καλύτερη διαβίωση απέναντι σε ανθρωποφύλακες, εκδικητικές εφόδους και άθλιες συνθήκες κράτησης, συνθήκες τις οποίες η δική μας κοινωνία τις γνωρίζει από πρώτο χέρι (πειθαρχικές φυλακές στο Σταυράκι στα Γιάννενα).
Απέναντι στον Σπύρο, απέναντι σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο πίσω από τα κάγκελα, η κρατική εξουσία, αδιαφορώντας για την όποια κοινωνική νομιμοποίηση, λειτουργεί εκδικητικά, με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται και όσους αντιστέκονται κι έξω από τις φυλακές. Κατασκευάζει ενόχους είτε με την ένταξη σε κάποια «εγκληματική» (κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, Στρατούλης) είτε με την αξιοποίηση «υπόπτων» με κατά κανόνα αμφισβητήσιμα στοιχεία (Σιψας, Θεοφίλου).
Ο δίκαιος αγώνας του Σπύρου Στρατούλη είναι και δικός μας αγώνας. Είναι μια μάχη για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγώνων μέσα κι έξω από τις φυλακές. Μια κραυγή για δικαιοσύνη και ισότητα.
Να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά του να του χορηγηθεί ξανά το δικαίωμα σε ολιγοήμερες άδειες και να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία που του καταλογίζεται.

ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΡΙΟ

Γιάννενα, Δεκέμβριος 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *